MAT
Bjørn vokste opp på gården Fjellvær, der all mat på bordet var hentet fra fjøset, åkrene og havet utenfor. Bestemor fortalte historier ved bordet, og mye av bestemora gjenspeiles i opplevelsen: Maten, serviset, historiene og musikken. Det sies at Bjørn har sjørøverblod i årene, og han liker å kombinere lokale tradisjonsretter med middelhavets delikatesser bl.a. Hjemmelaget Albondigas (Spanske kjøttboller), Patatas Bravas (ildfulle poteter), aioli (hvitløksmajones) og husets egne olivenbrød. Bacalao er husets signaturrett, og det serveres som regel 2 sorter bacalao med en alvorlig historie og en bacalao-sang.
Vi tar hensyn til matallergier og vegetarer, men gode alternativer (meld fra på forhånd)
Trøndelag er blitt norges matregion nummer én. I 2022 ble vi tildelt vertskapsrollen for den internasjonale «European Region of Gastronomy». Visit Bjørn er autorisert vertskap pga sin bruk og kunnskap om lokal mat. Hele 7 internasjonale aviser/magasiner har vært på besøk og slik er Visit Bjørn behørlig omtalt i bl. a. National Geographic og Sunday Telegraph!
Alle brød som serveres bakes i huset samme dag, der korn og mel er hentet fra nærliggende gårder (gårder med egen mølle). Laks, ørret og krabbe er hentet fra Hitra, Frøya og Fjellværøya, grønnsakene fra Frosta, egg, melk og kjøttprodukter er hentet direkte fra bonden.
Flere av produktene er premierte og prisbelønte, i likhet med ølet fra Bryggeriet Frøya.
5-retters middag:
Havet
Røkt ørret fra Hitra og røkte lakseloins fra Frøya, med tang og sang fra Hitra Frøya og Fjellværøya.
BACALAO
Bestemors røde (mild) og Bjørns hvite (spicy) bacalao, serveres med husets nybakte olivenbrød.
BANDERAS
Kjøttboller og patatas bravas, med oliven, tomater, Bjørns nybakte solsikkebrød og aioli.
PILEGRIMEN
3 oster: Brie fra Dovre, Hitra Blå fra Hitra og Manchego fra Spania. Serveres med lokal akevittgele, fiken, honning og nystekte nøttebrød (Bjørns egen oppskrift).
Kongen
Kongelig dessert fra Bjørns besøk på kongeskipet
Gode viner, lokalt øl og akevitt hører med.