Velg en side

MAT

Bjørn vokste opp på gården Fjellvær, der all mat på bordet var hentet fra fjøset, åkrene og havet utenfor. Bestemor fortalte historier ved bordet, og mye av bestemora gjenspeiles i opplevelsen: Maten, serviset, historiene og musikken. Det sies at Bjørn har sjørøverblod i årene, og han liker å kombinere lokale tradisjonsretter med middelhavets delikatesser: Bacalao er husets signaturrett, og det serveres flere sorter bacalao med historier, samt en bacalao-sang!

Trøndelag er blitt norges matregion nummer én. Alle brød som serveres bakes i huset samme dag, og kornet og melet er hentet fra nærliggende gårder med egen mølle. Laks, ørret og krabbe er hentet fra Hitra, Frøya og Fjellværøya, grønnsakene fra Frosta, egg, melk og kjøttprodukter er hentet direkte fra bonden.

Mange av produktene er premierte og prisbelønte, det samme gjelder ølet fra Bryggeriet Frøya.

For større lag i stua dekkes et festbord der det inngår 2 forretter, 2 hovedretter og dessert.

For mindre lag på kjøkkenet serveres 4-retteren «Havet – Fjellet – Bestefar –  Kongen»

4-retters middag:

Havet

Cognacmarinerte lakseloins fra Frøya (Garnvik røkeri), prisbelønt røkt ørret fra Hitra (Dolmøy), tang og sang fra Hitra Frøya og Fjellværøya.

Fjellet

Fenalår, morrpølse, trollkrem (med cognac), mandelpotet og Rørosrømme. Serveres med nystekt nøttebrød og lystig sang

BESTEFAR

Bjørns ovnsbakte beryktede bacalao med ferske pølser, nystekte olivenbrød, tomater og aioli.

Kongen

Kongelig dessert fra Bjørns besøk på kongeskipet

Drikkepakke med utvalgt øl, vin og akevitt anbefales.

VISIT BJØRN
bjorn@visitbjorn.com
©2021 by Visit Bjørn - Norway

Follow by Email
Facebook
Youtube
Instagram